Procedure en werkwijze
Om u een goed beeld te geven hoe ik te werk ga, staan hieronder alle stappen uiteengezet. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.
Wegens overaanmelding is er een tijdelijke cliëntenstop!
Aanmelden
U kunt per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. informeren naar de actuele wachttijd. Veelal schommelt deze rond de 2-6 weken. Aanmelden kan slechts per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Verwijzing
Om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar dient u zorg te dragen voor een verwijzing door uw huisarts. In deze brief moet de huisarts vermelden van welke diagnose er volgens hem of haar mogelijk sprake is en of het een doorverwijzing is voor generalistische of gespecialiseerde GGZ. Psychotherapie valt onder gespecialiseerde GGZ.
Intake
Het behandeltraject begint met de intakefase. Deze fase bestaat uit 3 à 4 gesprekken die bedoeld zijn om de problematiek en hulpvraag helder te krijgen. Ook wordt daarbij aandacht besteed aan de levensgeschiedenis. Testonderzoek maakt ook deel uit van deze intakefase.
Adviesgesprek
Na de intakefase volgt een adviesgesprek waarin de therapeut haar visie geeft op uw problematiek, het behandelvoorstel bespreekt en er een behandelplan opgesteld wordt. Daarin worden de behandeldoelen vastgelegd, maar ook de frequentie van de gesprekken en de te verwachte duur van de behandeling. In sommige gevallen wordt na de intakefase geconcludeerd dat behandeling bij een collega of bij een GGZ-instelling passender is.
Evaluatie
Tijdens de therapie zijn er regelmatig (ongeveer 1 x per 4 maanden) evaluatiemomenten waarbij aan de hand van de afgesproken behandeldoelen, gekeken wordt naar de vooruitgang en indien nodig de behandeling bijgesteld kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van vragenlijsten die het behaalde effect van de behandeling moeten meten. Gedurende de behandeling zullen ook diverse metingen zijn via de ROM over uw voortgang.
Meten is weten
Met een onderzoekje via Routine Outcome Measurement (ROM) houden u en ik het effect van uw behandeling in de gaten. Dit betekent dat u bij de start, tussentijds en aan het einde van de behandeling gevraagd wordt een korte vragenlijst (de OQ 45) in te vullen. Deze metingen gaan online via Qualiview en gebeuren geheel anoniem, uw privacy is gewaarborgd. De vragen gaan over uw psychische gezondheid. Aan het eind van de behandeling staan we stil bij de kwaliteit van de behandeling door uw ervaringen te bevragen via de CQi
Afspraak afzeggen
Indien u niet op de geplande therapie zitting kunt komen, wordt u vriendelijk verzocht dit zo tijdig mogelijk te laten weten. Indien u zonder af te zeggen niet verschijnt wordt de geplande therapietijd wel gedeclareerd. U ontvangt hiervoor een factuur van 60 euro.
Bereikbaarheid
U kunt contact opnemen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Buiten kantooruren kunt u, indien het dringend is, contact opnemen met de huisartsenpost. In de regio Ermelo is dat (0900) 341 0341.
Afwezigheid/waarneming
Tijdens afwezigheid van de therapeut (vakantie of ziekte) kunt u indien samen besproken contact opnemen met één van onderstaande collega psychotherapeuten.
Nicky Helleman te Harderwijk, (0341) 426 240
Christine Boddendijk te Apeldoorn, (06) 13 535 163
Klachtenregelement
Klachten over de behandeling kunt u in eerste instantie het beste met de therapeut zelf bespreken. Mogelijk gaat het om misverstanden die in een gesprek opgelost kunnen worden. Wanneer dit niet lukt, dan kunt u op de website van de NVP (Nederlandse Vereniging van Psychotherapeuten) informatie vinden waar u met uw klacht naar toe kunt.